www.nice.az > Ordan-Burdan > Souslar
Souslar30 yanvar 2011. Müəllif: angel_org |
Limonlu sous-1 ədəd limon şirəsi,0.5 stəkan bitki yağı,şəkər tozu,duz,istiot. Xardal sousu-1 x.q xardal,1 ədəd yumurtanin sarısı,duz,istiot,şəkər,1 stəkan bitki yağı,limon şirəsi. Kəsmik sousu-1 x.q.kəsmik,2 x.q.yoğurt,6-8 ədəd reyhan yarpağı. Yoğurt sousu-2 x.q. yoğurt,qoz ləpəsi,50 qr.qaymaq,duz. Yağlı sous-0.5 stəkan bitki yağı,limon şirəsi,şəkər,duz,yumurtanın sarısı,göyərti. Xama sousu-75 ml limon şirəsi,şəkər tozu,3 x.q. xama,reyhan yarpaqları. Göbələk sousu-100 qr. göbələk,100 qr.bitki yağı,20 qr.sizkə,duz. Mayonez sousu-100 qr. mayonez,2 ədəd yumurtanın sarısı,duz,sirkə,istiot,20 qr. zeytun yağı. İtalyan sousu-100 qr. ağ süfrə çaxırı,şəkər tozu,darçın,bitki yağı. Tamat sousu-100 qr.pomidor şirəsi və yaxud 1 x.q. pomidor pastası,şəkər,sirkə,bitki yaöı,duz,istiot,sarımsaq. Ananas sousu-10 qr. mayonez,10 qr. ketçup,20 qr. ananas şirəsi,duz,istiot. Zeytun sousu-100 qr. zeytun yağı,limon şirəsi,1 ç.q. xardal,10 qr. mayonez,duz,istiot. Un sousu-1 x.q. unu tavada qizartmaq,1 x.q. qoz ləpəsi. Portağal sousu-100 qr. portağal şirəsi,şəkər,qoz ləpəsi. Sarımsaq sousu-4 dilim sarımsaq,100 qr. qoz ləpəsi,50 qr. qaynar su,50 qr. ağ süfrə çaxırı. |